Назад

Цветан Симеонов присъства на откриването на завода ALC Bulgaria 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов присъства на откриването на завода ALC Bulgaria в село Мусачево, община Елин Пелин. Заводът бе открит от министър-председателя на България Бойко Борисов и Н.Пр. Шийла Камерър – посланик на Южноафриканската република в България.

Министър-председателят Бойко Борисов сподели в своето приветствие, че се радва на инвеститори, които правят реално производство и откриват нови работни места. Също така отбеляза, че разчита високото качество на труда да доведе до повече чуждестранни инвестиции.

ALC Bulgaria е асоцииран член на БТПП. Дейността на компанията е свързана с изработка и износ на луксозни интериорни елементи от кожа за автомобилната индустрия. Инвестицията на южноафриканската компания в с. Мусачево възлиза на 4 млн. евро.

Н.Пр. Шийла Камерър отбеляза нарастващия интерес на южноафриканските предприемачи към развиване на бизнес в България поради благоприятните условия, които предлага държавата ни. Н.Пр. Камерър припомни, че ALC Bulgaria е третата южноафриканска компания, която инвестира в България.


12.06.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад