Назад

Участието на експерти от браншови организации при оценка на проекти по обществени поръчки бе обсъдено в Палатата





 
Доц. д-р инж. Виктор Ташев, управител на Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство (БАГТС), посети БТПП и се срещна с Цветан Симеонов, председател на Палатата.

БАГТС е член на БТПП и член на Съвета на браншовите организации при Палатата, а доц. Ташев е заместник-председател на Съвета.

През 2011 г., въз основа на резултатите от класацията на браншовите организации, БАГТС бе отличена на първо място и бе наградена от Палатата с бронзова статуетка “Хермес” и с грамота.

По време на срещата доц. Ташев запозна председателя на Палатата с предстоящите цели и задачи на сдружението за бъдещо развитие и утвърждаване ролята и авторитета на този специфичен сектор - геотехническо и тунелно строителство, в страната в чужбина. Асоциацията е член на Световната тунелна организация и поддържа контакти със сходни организации от 65 страни.

Цветан Симеонов представи възможностите са сътрудничество между БТПП и БАГТС и изрази готовност от страна на Палатата да съдейства на асоциацията за популяризиране на дейността й, при провеждане на конфенции и други форуми. Експерти на Асоциацията, притежаващи богат опит и компетентност в областта на геотехническото и тунелното строителство, могат да бъдат предложени за участие като независими наблюдатели при оценка на проекти по обявени обществени поръчки, като консултанти при подготовката на инфраструктурни проекти и др.

БАГТС ежегодно организира конференции за геотехническо и тунелно строителство с българско и международно участие, по време на които участниците споделят своя опит и добри практики.

През настоящата година предстои провеждане на Международна конференция за пристанищна инфраструктура, укрепване на свлачища и брегозащите COASTAL PROJECTS 2012, която ще се проведе във Варна от 20 до 22 юни.

Информация и подробности за мероприятието може да намерите ТУК

26.03.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад