Назад

Ролята на ЧИС за просперитет в региона бе обсъдена на среща в БТПП







Проф. Виктор Архипов, който e  член на Борда на директорите на Бизнес съвета към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов, който член на Борда на директорите на Бизнес съвета към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС). Обсъдени бяха бъдещите инициативи на Бизнес съвета.
България като държава-учредител на ЧИС и страна-член на ЕС има отговорността да подпомага сътрудничеството между ЕС и ЧИС и процеса на сближаване между страните на региона и Съюза, бе подчертано по време на срещата.
Русия председателства организацията в периода юли – декември 2011 г. На 20 януари т.г. на заседание в Истанбул мандатното председателство бе поето от Сърбия.
Следващото заседание на Бизнес съвета ще се състои на 20 април 2012 г. в Белград. Сред основните теми ще бъдат насърчаване на бизнес сътрудничеството в региона на многостранна и двустранна основа, секторното партньорство в областите енергетика, наука и технологии, транспорт и по линия на проекта „Черноморска синергия”.
както и на сайта на организацията www.bsec-organization.org 

01.02.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад