Назад

Динамично се развиват търговските ни отношения с ЮАР







 
Посланикът на Република Южна Африка Н.Пр. Шийла Камерер посети БТПП, за да представи на ръководството на Палатата новоназначения консул и съветник по политически и икономически въпроси Бойки Мотлунг.

По време на срещата бе отбелязан значителният ръст на търговския стокообмен между България и ЮАР. За първите десет месеца на 2011 г. той възлиза на 109.2 млн.щ.д. Българският износ също е нараснал значително в сравнение с предходните периоди. През миналата година България изнася основно нефтени масла, пръти и профили от мед, електрически акумулатори, метални изделия, плодове и др. 

Южноафриканската страна проявява засилен интерес към възможностите и условията, които предоставя българския туристически пазар, особено предвид наличието на четири годишни сезона у нас, добрата курортна и медико-санитарна база и достъпните цени.

Посланик Камерер сподели, че през 2012 г. двете страни ще отбележат 20 години от установяването на дипломатически връзки. По този повод се подготвят много събития в България. Едно от тях ще бъде с икономическа насоченост – за представяне на напредъка на икономиката на Република Южна Африка и бизнес възможностите, които тя предоставя. БТПП ще окаже съдействие на Посолството за организиране на събитието.


Г-н Мотлунг представи последни данни от Агенцията за търговия и инвестиции в ЮАР. Повече информация за икономиката на страната и инвестиционните възможности ще намерите на http://www.tradeinvestsa.co.za/newsletter/latest-jan2012.htm 


Напомняме, че БТПП има свой представител в ЮАР – г-н Райчо Илиев, към който българските фирми могат да се обръщат за информация и установяване на контакти с местни фирми. За връзка: E-mail: irelations@bcci.bg

31.01.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад