Назад

Временно управляващият Посолството на Гвинея посети БТПП

 
В БТПП се проведе среща между председателя на Палатата Цветан Симеонов и г-н. Ламин Туре, временно управляващ Посолството на Република Гвинея в Белград, отговарящ и за България.
 
Г-н Туре представи възможностите за инвестиции в Гвинея, като отбеляза че България е била първата страна в света, признала независимостта на Гвинея в далечната 1958 г. Той отбеляза, че страната е богата на полезни изкопаеми. Около 80% от приходите на Гвинея са от износ на боксит (близо една трета от световните запаси) и желязна руда. Диаманти, злато и петрол също се добиват.
 
Република Гвинея изпитва нужда от специалисти в минното дело, селското стопанство и транспорта. Приоритет за правителството на Гвинея е развитието на селското стопанство, като климатът и почвите благоприятстват отглеждането на различни видове култури (три от най-големите реки в Западна Африка извират в Гвинея).
 
Г-н Симеонов запозна госта с дейността на БТПП и отбеляза, че липсата на актуална икономическа информация между двете страни е една от причините за слабия стокообмен през последните години.
 
Като първа стъпка за активизиране на деловите контакти бе договорено в края на месец март т.г. в Палатата да се организира информационен ден за възможностите на правене на бизнес в Гвинея. Допълнително ще бъде съобщена информация за събитието.

23.01.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад