Назад

Палатата съвместно с РАДЕСОЛ България ЕООД, организират уебинар на тема „Обучение по киберсигурност за служители“

Събитието ще се проведе в онлайн формат на 16 април 2024 г. от 14.00 ч.






Основната цел на инициативата е предоставяне на информация за предпазване на организациите/фирмите и служителите от измамни имейли, загуби на данни, нерегламентирани парични преводи към хакери, изтичане на чувствителна информация, кражба на пароли, криптовируси и репутационни щети.

С оглед на текущата обстановка и доста пострадали от кибератаки компании, смятам че събитието би било полезно за голяма част от МСП. Според изследване на Евробаромертър през 2021 г. на 82% от малките и средни фирми в ЕС и 79% от МСП в България не са предоставяли обучения или допълнителна информация относно рисковете от киберпрестъпления.

По време на уебинара ще бъде представена платформата EXERCYBE – платформа за дигитални обучения от ново поколение. Решението е ориентирано към мениджъри, които искат да управляват добре обучен персонал, който би допринесъл за успеха на компанията, без риска за нейните ресурси. Услугата е облачна, без усилия за инсталация, конфигурация и управление. Основният фокус на специализирания модул „ Анти – фишинг“ е киберсигурността на човешките ресурси.

Платформата предоставя:

  • Първоначален анализ на състоянието чрез фишинг пен-тест;
  • Дигитално обучение по киберсигурност;
  • Месечни симулирани атаки по имейл на служителите и обучителните портали към тях, за подведените; служители. Сценариите са на български език и по актуални за страната теми;
  • Модул за бързо предупреждение за подозрителни мейли през Outlook;
  • Месечни отчети за постигнатите резултати;
  • Месечен бюлетин по киберсигурност.

 

Отправяме покана за участие във виртуалната среща като е необходима предварителна регистрация в срок до 15 април /понеделник. Регистрираните участници ще получат линк за свързване.

Участието е безплатно! Работният език на събитието е български.

Важно: За всички участници в уебинара ще бъде предоставен безплатен фишинг тест за служителите, за да се добие представа за нивото на подготвеност на фирмата за посрещане на истинска атака!

При допълнителни въпроси: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП, тел.: 02 8117 489, 8117 421 или e-mail: m.markova@bcci.bg .

 


09.04.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад