Назад

Българската бизнес делегация в Кишинев се срещна с председателя на Търговско-промишлената палата на Република Молдова







Серджио Хареа, председател на Търговско-промишлената палата на Република Молдова отбеляза неизползван потенциал в развитието на търговията между Молдова и България, особено в сектори като селско стопанство, индустрия, туризъм и др.

Бизнесмените от България се запознаха с услугите на Молдовската палата и подкрепата, която тя осигурява за инвеститори в страната.

Двете страни се съгласиха да проучат няколко възможности за сътрудничество, включително:

• организиране в България на програма за обмен на опит и развитие на мениджъри;

• организиране на национален щанд в рамките на Националната изложба „ПРОИЗВЕДЕНО В МОЛДОВА“ 2025 г.;

• организиране на изложбата "Република Молдова представя" в България.

Българската страна поиска улесняване на контактите с представители на фармацевтичната индустрия в Република Молдова, включително в контекста на смесено производство на лекарствени препарати и хранителни добавки. В същото време, български компании проявиха интерес към намиране на контакти с вносители на торове и земеделски продукти от Молдова.

В срещата взе участие и ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Кишинев Никола Тодоров.

Както по време на форума, така и в хода на разговора в ТПП на Република Молдова се появиха бизнес възможности, които биха могли да доведат до нови контакти и евентуални договори, които ще допринесат за интернационализацията на бизнеса от двете страни.

 


29.03.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад