Назад

Стартира Balkan e-Commerce Summit (4-5 април 2024 г), София,

Домакин на събитието е зала "Арена София"






На 4 април 2024 стартира първото по рода си в този мащаб изложение Balkan еCommerce Summit. В него участват компании от сектора на електронната търговия и лидери в индустрията от 15+ държави на Балканите и Централна Европа.

GS1 Bulgaria е представена на събитието със щанд, на който посетителите и изложителите могат да се запознаят с глобалните стандарти GS1 и как използването им улеснява търговията в електронните платформи. Интерес към стандартите GS1 беше проявен от различни компании, между които WordDEF, ZaraConsult,  roundtrip, SIS45, eMag Markeplace и др.

Партньорството на GS1 България и eMag България датира от 2019 г. и при листване на продукти в платформата, продавачите трябва да ги идентифицират с GS1 GTIN (Глобален Номер на Търговската Единица). На срещата между представителите на двете страни бе обсъдена услугата Verified by GS1, като инструмент, който ще помогне на еМАГ да изчисти своите продуктови каталози, ще повиши качеството на данните и ще гарантира автентичността на предлаганите продукти.

Представител на SIS45 обсъди с експерти на GS1 България насоки и глобални препоръки за качеството на баркодовете и оптималните размери, при които да има успешно сканиране „биип“ на символите. SIS45 е българска компания, която предлага технически решения и услуги в областта на маркиране, етикетиране, идентификация и проследяване на продукцията.

В рамките на изложението за посетителите са организирани панели с участието на лектори, представители на компании с дългогодишен опит и доказано име в сферата на електронната търговия. Част от темите са: „Бъдете в социалните мрежи, без да сте в тях“, „Защо електронната търговия е по-динамична на Балканите, отколкото в останалата част на Европа?“,  „Какво ще промени изкуственият интелект във вашия бизнес и как да се възползвате от неговата сила“, „Съвети за разрастване на електронната търговия с поддържането на наличности и доставки през граница“, „Как GenZ ще повлияе на електронната търговия“ и други, като целта на организаторите на събитието е да помогнат на заинтересованите страни да развиват продажбите си електронно, да получат по-пълна картина за възможностите и предпоставките, това да се случва успешно.

Balkan eCommerce Summit продължава на 05 април с интересни лекции и над 100 изложители.

GS1 България Ви очаква на щанд № 98, където ще Ви подсладим и ще научите повече за използване на стандартите GS1 в електронната търговия.

 


05.04.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад