Назад

Опитът на Австрийската стопанска камара при информиране на бизнеса за ползите от въвеждането на еврото – тема на среща в Палатата



Кристиян Мандл, началник на отдел Европейски политики в Австрийската стопанска камара /WKÖ/, и Филип Купфер, търговски съветник към Посолството на Австрия в София, посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

Симеонов запозна гостите си с актуалната икономическа обстановка в страната, както и с последните инициативи и предстоящите дейности на БТПП. Обсъдени бяха и актуалните теми за членството на България в еврозоната, Шенген и ОИСР, като бе дискутиран опита на Австрийската стопанска камара при информиране на бизнеса за ползите от въвеждането на еврото. Симеонов благодари на Кристиян Мандл за споделения опит и добри примери в практиката на австрийската организация.

Дискутирано бе сътрудничеството между БТПП и Австрийската стопанска камара в рамките на Асоциацията на европейските палати, както и предстоящите срещи и инициативи на Европалати, сред които „Chambers meet Chambers“, която ще се проведе в периода 6-7 март 2024. Инициативата има за цел да предложи на местните, регионални и национални търговско-промишлени палати възможността да осъществят контакт с нови организации, да укрепят съществуващите връзки или да разширят своята партньорска мрежа.

 

 


01.03.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад