Назад

Среща с представители на консултантската компания Oxford Economics





В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща с представители на Oxford Economics, компания към Оксфордския университет с над 40 години опит в изготвянето на глобални прогнози и количествени анализи на икономическата среда.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с Рикардо Данини, директор за Италия и Югоизточна Европа, и Рикардо Фабиани, експерт за България в Oxford Economics.

Симеонов запозна гостите с насоките в дейността на палатата и разясни работата й в областта на икономическите анализи и изследвания, подготовката на брошурата „България в цифри®, изготвянето на класацията ТОП 100 най-добри фирми в България, провеждане на регулярни допитвания до бизнеса на икономически теми и др.

Гостите разясниха, че рисковете за икономиката като високата инфлация, нивата на лихвите, високите цени на енергията, пандемията, военните действия и климатичните промени са сред наблюдаваните фактори в анализите, които изготвя Oxford Economics. Екипът на компанията работи в различни бизнес сектори, региони, с отделни компании, корпорации, правителства и финансови институции за да наблюдава макроикономическата среда и да оценява влиянието на различните рискове върху бизнеса и определени пазари. Изготвя се актуален доклад и за България на всеки четири месеца, като последният обхваща най-актуалните данни за страната.

Над 350 икономисти и анализатори в повече от 20 офиса в цял свят работят по докладите, които са налични срещу абонамент. Обхватът на анализите включва над 200 страни, 100 производствени сектори и повече от 7 000 градове и региони.

Бе договорено изграждане на двустранно сътрудничество между БТПП и консултантската компания.

 

 


29.02.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад