Назад

Новоназначеният посланик на Дания в София на посещение в БТПП





Н.Пр. Йес Брогорд Нилсен, новоназначен посланик на кралство Дания в България, посети Българската търговско-промишлена палата и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата взе участие и г-жа Паулина Хьондерланд, сътрудник в Посолството в София.

Посланик Нилсен прояви интерес към икономическата среда в страната и по-специално как се променят условията за бизнеса с новите предизвикателства в национален и световен мащаб. Симеонов направи обзор на настоящата икономическа ситуация. Той сподели и информация за съществуващото съвместно сътрудничество с партньорски организации в Дания – Съюза на търговските палати на Дания, Организацията на датската индустрия, Датския съвет за бизнес развитие и др.

Бе договорено БТПП и Посолството на Дания да продължат да обменят важна за компаниите от двете страни икономическа информация. БТПП изрази готовност за организиране на поредица от бизнес събития с участието на партньори от Дания.

По информация от Министерството на икономиката през 2020 г. търговското салдо в търговията с Дания е положително, износът се е увеличил с 6.6 %, а вносът – с 2.4%. През първото полугодие на 2021 г. салдото се запазва положително за България, а обемът на двустранната търговия е в размер на 208,4 млн. евро.

 

 


14.04.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад