Назад

Годишна среща на програмата „Еразъм за млади предприемачи“



БТПП взе участие в Годишната среща на парньорите по програма „Еразъм за млади предприемачи“, проведена миналата седмица и осъществена съвместно с ЕВРОПАЛАТИ и представители на Европейската комисия. В рамките на  срещата бяха организирани редица събития, сред които конкурси, уебинари с практическа насоченост, разговори между отделните консорциуми.

Участниците в срещата имаха възможност да се запознаят с последните новости в програмата Еразъм за млади предприемачи, даваща възможност за практически обмен на знания между млади и опитни предприемачи. От 2009 г., когато е поставено началото на програмата, са осъществени 9116 обмена с финансовата подкрепа на ЕС. Програмата е приложима за всички сектори на икономиката и е активна за 27 страни, членки на ЕС, Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, Исландия, Турция, Великобритания, Украйна и Косово.

Луиза Приста, представител на Изпълнителната агенция за МСП към Европейската комисия, взе участие в заключителната сесия на срещата като сподели, че 2022  г. ще бъде обявена за годината на младежта и усилията на европейските институции ще бъдат съсредоточени върху включването на младите хора в редица инициаитиви.

В рамките на срещата бяха представни различните консорциуми с кратко видео и бяха отличени успешни обмени на млади и опитни предприемачи. С екипа на консорциума, в който участва БТПП,  може да се запознаете ТУК.

БТПП организира онлайн представяне на програмата „Еразъм за млади предприемачи“ – възможност за Вашия бизнес на 27 октомври 2021г. /сряда/ от 15.00ч. в платформата Zoom. Подробности ТУК

При интерес за участие по програмата или допълнителни върпроси, свържете се с: БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“

Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, е-мейл: interdpt@bcci.bg
Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, е-мейл: m.markova@bcci.bg


26.10.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад