Назад

Заключителна пленарна сесия на Регионалния форум на GS1 в Европа





Заключителната пленарна сесия на Регионалния форум на GS1 в Европа се състоя на 21 октомври. Хибридният формат позволи участието на рекорден брой делегати – над 850, представляващи половината от служителите на националните организации GS1 в Европа, както и представители на бизнеса.

Фокусът на четвъртия ден от работата на форума бе поставен на имплементирането на Глобален Модел на Данните (GDM) – стандарт, разработен с участието на бизнеса и експерти от GS1 в съответствие с нуждата за хармонизиране на използваните атрибути и наименования и механизмите за споделяне  на основни данни между търговските партньори. В  сесията участва Цвета Братанова, изп. директор на GS1 България. Във връзка с нуждата от качествени данни в съвременния дигитален свят тя сподели, че на  българския пазар от месец юни тази година вече е активна услуга за глобално синхронизиране на данни – EcomGrid, data pool сертифицирана по международния стандарт GS1 GDSN.

Форумът завърши с технологичен хакатон, посветен на устойчивото развитие и възможностите, които предлагат стандартите в тази област. 


22.10.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад