Назад

Посланикът на Виетнам посети БТПП

Н.Пр. Доан Туан Лин, извънреден и пълномощен посланик на Виетнам в България и екип на Посолството посетиха БТПП и разговаряха с председателя, Цветан Симеонов относно предстоящи бизнес събития организирани до края на годината.

Посланик Лин информира, че след влизането в сила на Споразумението за свободна търговия между ЕС и Виетнам през миналата година 70% от стоките се освобождават от допълнителни мита.

По време на срещата бе договорено БТПП съвместно с посолството на Виетнам в София да организират две информационни събития до края на тази година. На 27 септември предстой да се проведе кръгла маса на която виетнамски експерти ще запознаят предприемачи от България с политиките на Виетнам в сферата на бизнес отношенията, данъчните политики и българските продукти представляващи интерес за виетнамския пазар. В зависимост от епидемиологичната обстановка в този период се предвижда форума да се проведе в хибриден вариант.

Второто събитие се предвижда да се проведе в средата на месец ноември тази година и ще бъде насочено към разширяване информираността на българския бизнес и за участие и на дипломати от страните от Асоциация на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН).

При предварителен интерес от участие в  двете предстоящи събития, заинтересованите могат да се обръщат към дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на тел. 02/8117421 и имейл: irelations@bcci.bg


03.08.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад