Назад

Сътрудничество и иновации



Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе онлайн среща с Леона Асланова, главен изпълнителен директор на Иновейшън Стартър Бокс ЕООД - компания, която има интерес да се присъедини към Съвета по инвестиции към БТПП. В срещата участваха още Олег Гурбалов и Венеция Нецова, управляващи партньори на дружеството, както и Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции.

Симеонов представи ролята на БТПП за насърчаване на иновациите, търсенето на финансиране за тях и проверка на иновационния капацитет на българските фирми посредством Съвета по иновации, Съвета по инвестиции, и Европейския информационен и иновационен център /EEN/.

Леона Асланова представи дейността на компанията, която е основен организатор на Международния форум за иновации /Innovation Explorer 2021/, в който участват иновативни и IT компании от страната и региона.

На 7 септември Иновейшън Стартър Бокс ще обяви и втори сезон на новата си aкселераторска програма Innovation Starter Accelerator. Това е финансираща акселераторска програма, с мандат да предоставя достъп до дялово и квази-дялово финансиране на български стартиращи компании с изцяло частен капитал.

Дружеството работи и по проекти, свързани с корпоративната социална отговорност, най-големият от които е Академията по иновации, осъществявана с български университети. В резултат от дискусията участниците в срещата се ангажираха да се информират редовно относно актуални дейности и проекти от взаимен интерес, както в сферите на иновациите, инвестициите, менторството и бизнес консултациите, така и за конкретни събития и инициативи.

Асланова представи и Gabrovo Innovation Camp, чието заключително събитие ще бъде през септември.

Бе договорена размяна на актуална информация за инициативи от взаимен интерес, както и задълбочаване на сътрудничеството в други области. 


19.08.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад