Назад

Открита бе изложбата на Лидия Алтънкова в БТПП

За пръв път има толкова много интерес и продажби още преди официалното откриване на изложбата








Във фоайето на Палатата се откри изложба на художника Лидия Алтънкова. Това е втора нейна изложба и предизвика сериозен интерес, който намери отражение в множеството покупки, реализирани още в деня на откриването. Картините на изложбата са обединени под надслов „Вдъхновение от природата“. Председателят Цветан Симеонов също бе впечатлен от новаторската техника.

Художникът използва в картините си специфичната техника „отключени рамки“ като ги обрисува и така изображението изглежда безкрайно, а зрителят става част от реалността, която картината пресъздава. Тази техника тя усвоява в чужбина. След като се завръща, започва да я прилага и в България, където не е разпространена до този момент. Картините ѝ са ярки, с контрастни цветове, вдъхновени предимно от природата и романтичните градски пейзажи.

Изложбата предизвика интереса както на външните посетители, така и на служителите на БТПП. За пръв път се осъществяват толкова много продажби още преди официалното обявяване на изложбата за открита.

В представянето на своето изкуство Лидия Атлъкова даде повече информация за техниката, която е използвала в картините си и за досегашния си опит.

Картините ще бъдат изложени във фоайето на Палатата и ще бъде на разположение за посетители всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 ч. в продължение на 1 месец.

 

 


17.04.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад