Назад

БТПП участва в конференция и официални срещи в Сеул

Днес приключи официалното посещение на делегацията на Европейската комисия в Сеул, в чийто състав бе включен и заместник-председателят на БТПП Георги Стоев, в качеството му на председател на Смесения консултативния съвет ЕС-Корея.

По време на посещението от 11 до 16 април Георги Стоев участва в откриването на шестия форум , посветен на диалога между тристранните партньори  и в 15-то заседание на междуправителствените комисии. Сред важните теми бяха кръговата икономика, корпоративната социална отговорност и ратифицирането на фундаменталните конвенции на Международната организация на труда при ООН.

На 14-ти и 15-ти април заместник-председателят на БТПП посети офиса на Корейската индустриална търговска асоциация и участва в конференцията за електромобилността в Корея, както  и в изложението на новите тенденции в производството на електомобили. Сред участниците в изложението  са фирми от Южна Корея, ЕС и Япония като Хюндай, КИА, БМВ и Тойота. По време на срещите си Георги Стоев представи услугите на БТПП и предложи да бъдат осъществени проучвателни мисии от производители на компоненти в България и ЕС с цел създаване на нови модели за сътрудничество, отговарящи на новите предизвикателства пред автомобилната индустрия. БТПП бе поканена да участва в бъдещи изложения като  Green Car for all .


16.04.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад