Назад

Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в третата годишна среща на БФБЛ

Проведената дискусия бе с тема „Хората и просперитетът на България“

По традиция за трета поредна година се проведе среща на Българския форум на бизнес лидерите с чуждестранните посланици, акредитирани в София. Мотото на състоялата се дискусия бе „Хората и просперитетът на България“. В нея взеха участие и висши представители на изпълнителната власт, мениджъри на над 30 компании, представители на неправителствения сектор и дипломати от над 20 страни.

Сред официалните гости на събитието бе и председателят на БТПП Цветан Симеонов. Той поздрави БФБЛ за провеждането на третата традиционна среща с посланиците и благодари за доброто им сътрудничество с БТПП. Председателят изрази и позицията, че със съвместни действия се постигат по-лесно желаните резултати. Той засегна пряко и темата за липсата на работна сила, което изисква не само разглеждане на промените в образователната система, но и на промените в производствения сектор и въвеждането на иновации, които да разрешат проблемите във фирмите заради липсата на достатъчно работна ръка в България. Симеонов изтъкна и факта, че въвеждане на иновации в един сектор отваря други работни места в много други сектори.

Участие в дискусията взе и министърът на образованието Красимир Вълчев. Той направи обхватен анализ на промените във връзка с необходимостта от квалифицирана работна сила. Друга интересна тема по време на срещата бе успешното завършване на кампанията за завръщане в училище на деца, които не посещават. Близо 30 000 са върнатите деца.  Това бе определено от заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова като едно доста сериозно постижение. Ние от БТПП оценяваме много високо това постижение и подкрепяме подобни кампании.

 


17.04.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад