Назад

Н.Пр. Роналд Дофинг – извънреден и пълномощен посланик на Люксембург, се срещна с Цветан Симеонов

Предстои съвместно събитие през втората половина на 2018 г. в Люксембург - с цел представяне на потенциала на България като място за инвестиции


Н.Пр. Роналд Дофинг – извънреден и пълномощен посланик на Люксембург, акредитиран за България със седалище в Брюксел, посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и почетният консул на кралството в България Саша Безуханова.

Симеонов обсъди с гостите нивото на икономическите взаимоотношения България – Люксембург. През 2017 г. износът за Люксембург възлиза на 9.3 млн. евро (52.4% ръст, в сравнение с 2016 г.,), а вносът от Люксембург е 92.3 млн. евро (5.2% ръст, спрямо 2016 г.,). Салдото е отрицателно и възлиза на -83.0 млн. евро. Стокообменът е нараснал 8.6%, спрямо предходната 2016 г. и възлиза на 101.6 млн. евро.

Председателят на БТПП представи информация за развитието на икономиката на страната, както и условията за правене на бизнес.

Договорено бе провеждане на съвместно събитие през втората половина на 2018 г. в Люксембург с цел представяне на потенциала на България като място за инвестиции и бизнес. Специално внимание ще бъде отделено на секторите: информационни и комуникационни технологии, финанси, финансови технологии, развитие на старт-ап компании, логистика – мултимодален транспорт, туризъм, банково дело и др. Ще бъде предоставена възможност за участие и на фирми от други сектори, които имат интерес да се включат в посещението.

БТПП ще информира допълнително за периода и програмата на събитието. При интерес за участие, можете да се свържете с дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 


17.04.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад