Назад

Председателят на Народно събрание потвърди готовността за подкрепа и участие в Европейския парламент на предприятията



Председателят на БТТПП проведе днес работна среща с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и обсъди продължаващата подготовка на Европейския парламент на предприятията /ЕПП/, който се планува на 11 юни 2018 г. в София. Предвижда се в него да вземат активно участие:; представители на Европалати – повече от 30 председатели на търговско-промишлени палати, европейски предприемачи от 44 европейски страни; български представители на деловите среди, председатели на регионални ТПП, ръководители на смесени търговски палати в България, председатели на браншови организации, ръководители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, народни представители, европейски парламентаристи, членове на българското правителство, представители на европейски институции, представители на дипломатическия корпус и др.

„В събитието се очаква да участват както предприемачи от България и Европа, представители на Европейски търговско-промишлени палати, така и представители на институции: Народно събрание на Република България, министерства и държавни агенции, Европейски парламент“, разясни Цветан Симеонов.

Председателят на Народно събрание потвърди готовността за подкрепа и участие в събитието, което е включено в програмата на българското председателство на Съвета на ЕС.

Симеонов информира Караянчева и за документа, подготвян по повод 60-та годишнина на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати  - Европейски стълб на правата на предприемачите. Предстои той да бъде финализиран и представен на 26 април 2018 г. в Брюксел. Този документ и неговите основни насоки ще бъдат сред посланията, които ще се отправят към европейските политици и имат за цел превръщането на европейската икономика във водеща икономическа сила.


29.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад