Назад

Среща с ръководството на Международната банка за икономическо сътрудничество

Обсъждане на възможности за гарантиране на кредити и застраховане на финансови рискове


В БТПП се проведе среща с ръководството на Международната банка за икономическо сътрудничество – Москва (МБИС). Тодор Табаков, член на ИС на БТПП, и Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, се срещнаха с Ирина Головченко, председател на Борда, Димитри Гайсенок, съветник, Росен Чобанов, член на Борда на МБИС.

Тодор Табаков представи дейността на БТПП в полза на бизнеса. Той подчерта, че повечето от членовете на БТПП са малки и средни предприятия, чиято дейност е силно зависима от финансовия сектор и наличието на финансиране.

Ирина Головченко направи обзор на работата и широкия спектър услуги на банката, която е създадена през 1963 г. като международна институция със седалище в Москва. Банката се занимава с разплащания, търговско финансиране, кредити, програми за подкрепа на МСП. Нейни членове са България, Виетнам, Монголия, Полша, Русия, Румъния, Словакия и Чехия. Работи с клиенти от тези страни, които имат отношения с партньори от същите или трети страни.

Бяха обсъдени съществуващите в България възможности за гарантиране на кредити и застраховане на финансови рискове от Националния гаранционен фонд, Българската агенция за експортно застраховане, Кофас България и др.

БТПП представи на председателя на Борда на МБИС проект на меморандум за сътрудничество.

В срещата се включиха и представители на Централна енергоремонтна база и Строителна Механизация АД, които обсъдиха с представителите на банката възможни проекти от взаимен интерес.


28.09.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад