Назад

За пръв път в България се проведе форум на търговци от Европа в eBay "EBAY SELLERS SUMMIT 2017"

За eBay e особено важно партньорството с организации като БТПП, която защитава интересите на бизнеса и поддържа постоянни контакти с членовете си

Форумът беше открит от Kris Beyens, вицепрезидент на операциите (Vice President of Operations) в eBay за Европа, Среден Изток и Африка, който представи мисията на еBay за това платформата да се превърне в първия магазин, към който се обръщат потребителите в търсене на необходимите стоки. Компанията се стреми да се отърси от имиджа на платформа, през която се продават само употребявани стоки. Към настоящия момент за реализиране на доставките в eBay са интегрирани близо 400 куриерски служби. 

В последвалата дискусия представителите на eBay се съгласиха с експертите от БТПП, че за нуждите на надеждната проследимост на доставките и по-доброто сътрудничество между отделните логистични оператори за качествено и бързо доставяне на закупената през платформата стока, е необходимо използването на универсален подход за маркиране на пратките с идентификационен код, разпознаваем за всички, от търговеца до купувача. В тази връзка през юни 2017 бе оповестено публикуването на Техническа спецификация (TS 17073) за пощенските услуги на CEN, която съдържа унифициран етикет за пакетните пратки в Европа с идентификационен код по стандартите GS1, а именно  Serial Shipping Container Code (SSCC) - повече информация в раздел новини на сайт www.gs1bg.org.

БТПП разполага с експерти, които да съдействат на фирмите за разбирането и имплементирането на цитирания по-горе код, както и с лаборатория, в която могат да се правят качествени снимки на продукти (повече информация https://www.gs1bg.org/bg/Съдържание/2/Услуги/58/Продуктова+фотография) – друг важен елемент за успеха на продажбите в електронната платформа, според мнението на експертите по маркетинг в eBay.

За eBay e особено важно партньорството с организации като БТПП, която защитава интересите на бизнеса и поддържа постоянни контакти с членовете си, за предаването на информация и съдействие в реализирането на нови бизнес възможности. Внедряването на единен етикет на пратките ще позволи свързването на затворените мрежи в обща, така че доставките да могат да бъдат проследявани от край до край. Използването на единен етикет и SSCC ще помогне на фирмите да си сътрудничат, за да отговорят на очакванията на своите клиенти с цената на по-малко разходи. 

Приветствие към участниците и кратко представяне на икономическата среда в България бе направено от Александър Манолев, зам.- министър на икономиката. 


28.09.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад