Назад

Извънредният и пълномощен посланик на Федерална демократична република Етиопия посети БТПП

Договорено бе организирането на бизнес семинар, представящ стимулите на Етиопското правителство за привличане на чуждестранни инвестиции


Н.Пр. г-н Негаш Кебрет Ботора, извънреден и пълномощен посланик на Федерална демократична република Етиопия, акредитиран за България, Уиднекачеу Текле Алему, съветник към Постоянното представителство на Етиопия към ООН и Сейфе Бекеле у Арегай, председател на Етиопската общност в България, посетиха БТПП и обсъдиха възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения с председателя на Палатата – Цветан Симеонов.

По време на срещата бе дискутирана актуалната икономическа ситуация в Етиопия, като Н.Пр. г-н Ботора акцентира, че Етиопската икономика е в топ 10 на най-бързо развиващите се  – като основни приоритетни сектори са: селско стопанство , текстил, кожаро-кожухарска промишленост, туризъм.

Г-н Симеонов сподели, че интерес за двете страни би представлявала преработката на суровини, особено в хранително-вкусовата промишленост, сектора на възобновяемите източници, фармация и различните форми на туризъм – културен, исторически и др.

Отчетена бе необходимостта от активизиране на двустранните търговско-икономически отношения с цел развитие на неизползвания потенциал. В тази връзка бе договорено организирането на бизнес семинар, представящ стимулите на Етиопското правителство за привличане на чуждестранни инвестиции. БТПП ще информира допълнително за предстоящото мероприятие.

Фирмите,които имат интерес за сътрудничество с партньори от Етиопия, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на e-mail: m.markova@bcci.bg или на тел.: 02 8117 494, 8117 421.


07.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад