Назад

Китайска бизнес делегация от Суджоу и Хонконг посети БТПП

Бизнес делегация от градовете  Суджоу и Хонконг, представяща секторите наука и технологии, селско стопанство, текстил, изкуство, посети БТПП и проведе среща със зам.-председателя на Палатата Георги Стоев. Той запозна гостите с дейностите, развивани от БТПП и мрежата от 28 регионални палати, участието на Палатата в социалния диалог като национално представителна работодателска организация,  сътрудничеството с партньори от Китай, както и предприетата инициатива от страна на БТПП за разработване на сайт на китайски език.
 
Представителите на китайския бизнес проявиха интерес към условията за бизнес и инвестиции в България,  секторите от взаимен интерес и възможностите за стимулиране от българското правителство на чуждестранните инвестиции.
 
Георги Стоев заяви готовността на  БТПП да оказва съдействие на бизнеса от Суджоу и Хонконг зa развитие на двустранните търговско-икономическите отношения..
 
Изпълнителният директор на Shine Steel Contructure Джоу Цзянджонг и зам.-директорът на Център за технологичен трансфер Шитонг Чжун заявиха намерение нова китайска делегация от Суджоу и Хонконг да посети БТПП до края на тази или началото на следващата година.
 
Ръководителят на делегацията Цзянцу Уанг подари на БТПП, от името на делегацията, картина на китайски художник. От страна и на гостите, и на домакините бе изразена увереност, че развитието на културните връзки между Китай и България ще помага и на бизнеса за преодоляване на различията.

 


08.06.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад