Назад

Споразумение за сътрудничество с Кубинската палата, отговарящо на новите икономически реалности



„Готови сме да възстановим активните делови  връзки и партньорство между български и кубински фирми”. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на среща в Хвана с Орландо Ернандес Гийен, председател на Кубинската палата. За да отговорят на новите икономически реалности и на новите възможности, които се откриват със започналия процес на отваряне на кубинската икономика, двете палати подписаха на 20 май Споразумение за сътрудничество.  Потвърден бе интересът за партньорство в хранително-вкусовата промишленост, строителството, вкл. обновяване и доизграждане на водоснабдителната система и увеличаването на потока от туристи. Предстои посещение на български фирми в Куба (при интерес информация може да бъде получена на e-mail: m.markova@bcci.bg)

В кубинската икономика е стартирал план за промени, който латиноамериканската държава предприема с цел да направи по-ефективен икономическия модел на страната. Чуждестранните инвестиции ще играят голяма роля за осъществяването на този план. Новият Закон на Куба за чуждестранните инвестиции може да се намери на сайта на Кубинската палата.

В рамките на посещението в Куба, председателят на БТПП и председател на GS1 България Цветан Симеонов и изпълнителният секретар на GS1 България Цвета Братанова се срещнаха и с представители на GS1 Куба. Обменен бе опит от представяне на международните стандарти GS1 в университетите. 

Срещите се състояха със съдействието и участието на посланика ни Светлана Стефанова и ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Куба - Мартин Дочев.

 


25.05.2016 г.
Назад