Назад

Българо-белгийски бизнес форум в БТПП

На 17 май 2016 г. в сградата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се проведе Българо-белгийски бизнес форум, организиран съвместно с Търговската камара на Антверпен-Васланд (VOKA), с участието на държавния секретар по външната търговия  на Кралство Белгия Питър Де Крем, губернатора на Провинция Антверпен Кати Беркс, председателя на Федерацията на белгийските търговски палати Джон Стооп и главния секретар на БТПП Васил Тодоров. На срещата присъстваха и посланиците на двете държави – Н.Пр. посланик Мая Добрева и Н.Пр. Аник Ван Калстър. 
 
Форумът бе открит от Васил Тодоров, който акцентира върху доброто партньорство на БТПП с бизнес организации от Белгия, както и голямото многообразие от услуги, които Палатата предлага на българските и чуждестранните предприемачи.
 
Питър Де Крем изтъкна традиционно добрите отношения между двете държави, големия брой  белгийски инвестиции в България, разширяващия се стокообмен и все по-обвързаните ни икономики. По повод вчерашната среща на държавния секретар с българския премиер, г-н Де Крем изрази уверения, че b2b (бизнес-бизнес) срещите трябва да бъдат подкрепяни и от b2g (бизнес-правителство) срещи в името на успешните икономически отношения.
 
Инвестиционният климат в България бе представен от Светослав Гатев, експерт в Българската агенция за инвестиции. Официалната част на форума бе последвана и от двустранни срещи между представители на българския и белгийския бизнес. 

 


17.05.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад