Назад

Балкански винен конкурс и фестивал 2016 се открива в София





Най-големият винен форум на Балканите – The Balkans international Wine Competition and Festival 2016 (BIWC), ще се състои за пети пореден път в периода 26-29 май в градината на Гранд Хотел София. Събитието се провежда ежегодно в София и в него участват най-добрите винопроизводители от всички балкански страни.
 
BIWC 2016 се състои от две части:
 
Винен Конкурс BIWC (26-27 май 2016), в който ще се състезават над 700 вина от повече от 100 винарски изби.
 
Винен Фестивал BIWC (28-29 май 2016), в който ще вземат участие над 40 български изби, както и над 20 изби от всички балкански страни.
 
Победителите в отделните категории, както и носителят на Гранд Трофея на BIWC ще бъдат наградени на специална Церемония и Гала Вечеря на 28 май от 20.30 часа в ресторант Shades of Red на Гранд Хотел София.
 
От близо пет години БТПП лансира идеята, че е в интерес на балканските страни да обединят усилията си и да се рекламират не индивидуално, а като регион. В голяма степен те споделят качествата, а до известна степен и проблемите си, по отношение на винопроизводството. „Винената дипломация” е най-краткият път към сближаване на балканските страни и първата важна стъпка в промотирането и налагането на вината на Балканите на световния винен пазар.
 
Българската търговско-промишлена палата като организация, насърчаваща българските производители, за 5-ти пореден път подкрепя инициативата Балкански винен фестивал и е убедена, че сътрудничеството и контактите между фирмите от балканските страни ще направи стоките от региона конкурентни на европейските и световните пазари.
 
Повече информация: ТУК
 
Покана: ТУК

20.05.2016 г.
Назад