Назад

Българо-венецуелски бизнес форум

Днес в Българската търговско-промишлена палата се проведе Българо-венецуелски бизнес форум, организиран съвместно с Посолството на Боливарска Република Венецуела. На събитието присъстваха представители на БТПП, ръководители на Венецуелската мисия в България, гостуващи венецуелски и български компании.
 
Форумът бе открит от Георги Стоев, заместник-председател на БТПП, който приветства участниците и ентусиазма на представителите на бизнеса за развитие и задълбочаване на икономическите отношения между двете държави. От страна на Венецуела, Н. Пр. посланик Ориетта Капони благодари на БТПП за поканата и пожела успех на присъстващите в стремежа им към развитие на успешни търговски връзки между деловите среди на България и Венецуела. Посланик Капони също така представи и „Новия модел за икономическо развитие, базиран върху програмите за продуктивна икономика“, който предвижда специален пакет от мерки, стратегически насочени към секторите земеделие и храни, фармацевтика, износ на продукция, минно дело, дърводобив, горива, туризъм, строителство и информационни технологии.
 
Презентация на инвестиционния климат на България бе проведена от г-н Светослав Гатев, експерт в Българската инвестиционна агенция, в която бяха изтъкнати основните предимства за развитие на бизнес и инвестиране в България като стабилност и достъп до пазари, образована работна ръка, ниски данъци и такси, държавни програми и фондове.
 
От страна на представителите на венецуелския бизнес презентации направиха фирмите Santa Teresa (ром и спиртни дестилати, info@ronsantateresa.com), MariaBegoña González Álvarez (износ на плодове, embavenezuela@abv.bg) и Supracal (металургия и минерали, servical@supracal.com.ve).
 
Форумът продължи с двустранни срещи между венецуелските и българските фирми.

20.05.2016 г.
Назад