Назад

Предстоят Дни на българския бизнес в Йордания



Снимка®БТПП

На среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и почетния консул на Йордания в България д-р Хасан Бармауи, проведена на 15 декември 2010 г. бяха обсъдени общи инициативи за подновяване икономическото сътрудничество между България и Йордания.

Д-р Бармауи направи обзор на изминаващата година, през която е осъществено посещение на българска бизнес делегация в Йордания, подготвена съвместно с Българската строителна камара. През ноември тази година е подписано споразумение между двете страни за военно сътрудничество. Няколко български фирми са участвали в търгове, обявени от йорданското правителство в областта на енергетиката, но за съжаление не са спечелили.
Г-н Симеонов обсъди с госта си и плановете за събития през 2011г. Предвижда се в началото на следващата година посещение на представители на академичните среди на България в Йордания с цел договаряне обмен на студенти по медицина. В началото на месец февруари в БТПП ще се проведе представяне на новостите в икономическото развитие на Йордания, а в периода 26-29 март 2011 год. в Аман ще бъдат организирани Дни на българския бизнес в Йордания. Бе договорено БТПП да разпространи допълнителна информация за предстоящите събития.

Д-р Бармауи изброи в края на срещата преимуществата на икономическото сътрудничество с Йордания – регионът е стабилен; страната не страда от настоящата глобална криза, напротив – отбелязва силен растеж в строителството; в страната се разработват много проекти в областта на енергетиката – за ядрена и възобновяема енергия, икономиките на България и Йордания не се конкурират.

Изложение „Дни на Българския бизнес в Йордания”
26.03.2011-29.03.2011-Аман


Организатори :
БЪЛГАРО-ЙОРДАНСКА КАМАРА ЗА ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО
ЙОРДАНСКА ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА
ТЪРГОВСКА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЙОРДАНИЯ
СТРОИТЕЛНА КАМАРА НА ЙОРДАНИЯ
ПОЧЕТНО КОНСУЛСТВО НА КРАЛСТВО ЙОРДАНИЯ В СОФИЯ
ПОСОЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В АМАН
 
Със съдействието на:
Министерство на икономиката ,енергетика  и туризма
Българската търговско промишлена палата
Камарата на строителите в България


Последните няколко години бележат значително засилване на икономическите взаимоотношения между Европейските страни и Хашемитско кралство Йордания. Търговските връзки бързо се подобряват и нови възможности привличат интереса на бизнеса. Развитието и просперитета на Хашемитското кралство е постигнато по времето на династията на Негово Величество Крал Хюсеин бин Талал и продължена от сина му Негово Величество Крал Абдулла Втори Бин Ал-Хюсеин. Тази династия е гарантирала сигурността, стабилността и авторитета на Кралство Йордания, като се превърна във водеща страна в региона и гаранция за сигурност и надежден партньор за сътрудничество със световно значение.
В период на криза Кралство Йордания и районът са в етап на разтеж. Напредък има в областите строителство, инфраструктура и развите на глобални проекти. За това, сега е времето за встъпване на тези пазари, както и за затвърждаване на Вашето присъствие в Йордания. Това е идеалното време и място за осъществяване на важни контакти, чийто достъп и влияние може да направи всичко различно за Вас и Вашата компания.
Имайки предвид положителната перспектива в глобалното сътрудничество, Ви каним да вземете участие в изложението „Дни на Българския бизнес в Йордания”, в периода 26 – 29 март 2011 г. в Аман. Каним Ви да представите и рекламирате Вашите продукти и услуги пред йорданските инвеститори, отговорни за проекти на стойност милиарди долари, пред предприемачи, търговци и представители на големи търговски вериги, държавни служители и други ключови фигури. Това изложение е насочено към по-нататъшно развитие на търговските и икономическите връзки между България и Йордания. Изложението е чудесно място за среща на бизнеса от двете страни и за проучване на нови възможности както в традиционните, така и в нови сектори на националните икономики.


Браншове
• Машини,оборудване, метални  конструкции
• Строителство
• Електротехника и електроника
• Информационни технологии
• Недвижими имоти
• Здравеопазване
• Химическа промишленост,фармацевтична промишленост
• Текстил и облекло
• Кожени изделия и обувки
• Селско стопанска продукция
• Дървопреработвателна и целулозно-хартиена   промишленост
• Храни и напитки
• Козметика
• Туризъм и хотелиерство
 
Заявка – договор за участие

За повече информация и контакти:
Дирекция Международно сътрудничество и международни организации
БТПП
тел. 02/ 811 74 89, 811 74 21
факс: 02/ 987 32 09
e-mail: G.Dimitrova@bcci.bg

Почетно консулство на Хашемитско кралство Йордания
София
тел.: 02/ 944 39 35
факс: 02/ 843 57 95
e-mail: Jordan_hon.consulate@inet.bg 


15.12.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад