Назад

БТПП взе участие в конференция по проект East Invest 2 в Рига, Латвия



Представител на Българската търговско-промишлена палата участва в първата конференция на фаза II по проект East Invest в Рига, Латвия.
 
East Invest е проект за регионални инвестиции и улесняване на търговията и икономическото развитие на региона за източно добросъседство, което стартира в рамките на Европейската инициатива на Източно партньорство. Проектът е насочен към бизнес организации и МСП от 6 страни от Инициативата за Източно партньорство - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Република Молдова, Украйна - които имат потенциал за развитие на взаимното сътрудничество и инвестиционни отношения с Европейския съюз.
 
В рамките на конференцията бе акцентирано върху насърчаването на икономическия растеж и сътрудничество между ЕС и страните от Инициативата за Източно партньорство. Представители на Европейската комисия и Асоциацията на Европейските палати разясниха стратегическата роля на проект East Invest 2 в региона на Източна Европа.
 
Бизнес организации и МСП - участници в конференцията - от България, Турция, Италия, Литва, Франция, Холандия, Полша, Германия, Малта, Белгия, Великобритания, Чехия, Румъния, Дания, Естония, Испания, Словакия, Унгария, Хърватия имаха възможност да установят контакти с потенциални партньори. 
 
 

21.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад