Назад

Среща с новия ни посланик в Казахстан



Новоназначеният посланик на Република България в Казахстан Васил Петков посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов.
 
Целта на работното посещение бе запознаване с дейността на БТПП и обсъждане на възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения между България и Казахстан.
 
Цветан Симеонов представи Палатата и изтъкна, че като голяма работодателска организация разполага с база данни за 53 хиляди фирми – членове,  с  мрежа от 28 регионални палати, 104 браншови организации и предоставя данни от финансовите отчети на фирмите 1 година преди националната статистика.
 
Васил Петков съобщи, че негов приоритет ще бъде активизирането на търговско-икономическите връзки между България и Казахстан и тясното сътрудничество със Службата по търговско-икономически връзки в Астана. Като други области, представляващи интерес за двустранно развитие той посочи транспорта, финансите и банковото дело, правосъдието.
 
Цветан Симеонов изрази готовност от страна на БТПП за сътрудничество и съдействие при размяна на бизнес делегации и организиране на форуми.
 

27.01.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад