Назад

Новоназначеният посланик на Судан посети БТПП

Новоназначеният посланик на Судан у нас г-жа Илхам И. М. Ахмед се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.  В срещата взе участие и  търгвският съветник в посолството на Судан в София Хайсам Бадрелдин Халил Кхалил. Гостите бяха информирани за развитието на икономиката на България, дейността на БТПП в национален и международен мащаб.
 
Посланик Ахмед отбеляза, че България, което е сред първите страни, признали независимостта на Судан през 1956 г., е била сериозен търговски партньор на африканската страна, със значителен обем на стокообмена до 1999 година. С промяна в приоритетите на България активността на търговските връзки със Судан намалява.  В момента перспективни за двустранното сътрудничество са областите - селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, млечна и месна промишленост.
 
В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за съживяване на двустранното икономическо сътрудничество и набелязани конкретни мерки в тази посока. Като такава стъпка бе договорено провеждането в БТПП на информационно събитие за икономиката на Судан и двустранно икономическо сътрудничество в конкретни сектори като туризъм, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост.
 
При предварителен интерес за участие, можете да заявите интерес в БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg, за да бъдете поканени с предимство.
 

21.01.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад