Назад

БТПП получи статуетка на Богинята на млякото









 
Председателят БТПП Цветан Симеонов взе участие в честването на 20-ия юбилей от учредяването на Асоциацията на млекопреработвателите в България. По време на тържеството на Българската търговско-промишлена палата бе връчена почетната статуетка на Богинята на млякото, за активно сътрудничество с Асоциацията и за принос за решаване на актуални проблеми в млечния сектор.
От своя страна председателят на УС на БТПП връчи от името на Палатата ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ на председателя на Управителния съвет на АМБ инж. Димитър Зоров за принос в развитието на млекопреработвателния бранш с внедряване на нови технологии и за ползотворно сътрудничество в дейността на Съвета на бранщовите организации при БТПП и по повод 20 годишния юбилей.
Сред официалните гости на тържеството бе министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и земеделското аташе на САЩ в България Хоа Хуин. Асоциацията на Млекопреработвателите в България е учредена на 12 март 1991 г. с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и продоволствието, като Съюз на млекарите в България. В неговото основаване участват млекопреработвателните предприятия в страната и няколко ферми производители на краве мляко. По-късно към Съюза се присъединява и Сдружение „Марица Милк”, което е сдружение на частни мандри от Пловдивския регион и се регистрира като „Асоциация на млекопреработвателите в България”.
С П И С Ъ К      НАГРАДЕНИ СЪС СТАТУЕТКА” Богинята на млякото”, автор Райнис Гелов  и ГРАМОТА, ПОСЛУЧАЙ  20 ГОДИНИ ОТ УЧРЕДЯВАНЕТО НА АМБ

Зам. министър на земеделието и храните – Цветан Димитров
Министър на икономиката – Трайчо Трайков
Председател УС на АМБ – Димитър Зоров
Председател БСК – Сашо Дончев
Председател БТПП – Цветан Симеонов 
Федерално агентство по земеделие на САЩ – Хол Уин
Председател Кипърска организация на говедовъдите – Савас     
Учредители – Иван Савов, Димитър Лесичаров
Първи председател – ст.н.д-р.т.н. инж. Тодор Минков
Следващ председател – посмъртно Димитър Карамфилов
Следващ председател УС на АМБ – Георги Георгиев
Изп. директор АМБ – 20 г. – Михаил Велков
Чл. кор. проф. д-р т.н. инж. – Мария Балтаджиева
Ст.н.д-р т.н.- Мария Стефанова
Ст.н.с.- Иван Георгиев
БНТ – предаване „Бразди”
бТВ -  за отразяване дейността на млечното животновъдство и АМБ
вестник „Мляко+” – послучай юбилеен брой 300
Фондация в памет на журналистката Румяна Пенкова 

17.03.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад