Назад

БЧК отчете проведената с участието на БТПП кампания за подпомагане на пострадалите от земетресението в Перник







 

 

На проведена традиционна бизнес закуска на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст участваха представители на организации дългогодишни партньори на БЧК. Срещата бе ръководена от председателя на БЧК г-н Христо Григоров, а домакин бе новият управляващ директор на хотел Хилтън София, г-н Щефан Райтер. Участваха още представители на „М-Тел”, Българската търговско-промишлена палата, „Самекс” ЕООД, „Уникарт”, училище „Дорис Тенеди”, „Прайм Скрийн”, както и представители на организации, с които БЧК започваа партньорство – „Целум България” и „Уника” АД. 
 
По време на бизнес срещата беше представен годишен отчет на приходите и разходите на „Партньорска мрежа за благотворителност”. С набраните средства ще бъде предоставен безплатен обяд за учебната 2012/2013 г. на 961 нуждаещи се деца от 17 области в старната. Изтъкната бе 8-годишната устойчивост на програмата.
 
От основаването на Партньорската мрежа до сега над 6 000 деца от социално слаби семейства от цялата страна са получавали безплатен топъл обяд, а набраните средства от съвместни благотворителни кампании на БЧК с партньорски организации са приблизително 1 000 000 лв. 
 
Отчетени бяха резултатите от проведената с участието на БТПП кампания за подпомагане на пострадалите от земетресението в Перник. По думите на председателя на БЧК Христо Григоров решаваща стъпка е било изпращането на личното писмо до всички членове на Палатата. Благодарение на кампанията в момента се изграждат 17 сглобяеми къщи.
 

28.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад