Назад

Продължават срещите между бизнеса и парламентарните групи по актуални въпроси на ценообразуването в енергетиката

На 17 септември прадстявители на Българска търговско- промишлена палата, Конфедерация на индустриалния капитал в България, и Асоциация на индустриалния капитал в България, проведоха серия от срещи с парламентарни групи в Народното събрание.
Бяха проведени срещи с парламентарните групи на Българска социалистическа партия, коалиция Патриотичен фронт , и партия АБВ.
 
По всичките искания на работодателските организации, представителите на БСП, ПФ и АБВ изразиха пълна подкрепа,  като коректни, навременни и необходими за осъществяването на реформи в сектора Енергетика.
 
Всички парламентарни групи акцентираха върху факта, че договорите за дългосрочно изкупуване на елетроенерия на преференциални цени от Тец Марица- изток 1 и 3 (т.н. Американски) са сключени непрозрачно и във вреда на българските потребители. Бе потвърдена позицията, че сезирането на ЕК относно евентуална неправомерно предоставена държавна помощ е правилният и законен път за прекратяване на дългосрочните договори с изкупуване на електроенергия от тях на преференциални цени.
 

 


17.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад