Назад

БТПП участва в 509-та сесия на ЕИСК в Брюксел



Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев участва в 509-та пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), която  се проведе на 1 и 2 юли 2015 г. в Европейската комисия в Брюксел.
 
По време на пленарната сесия  се проведоха дебати във връзка с приоритетите на люксембургското председателство на Съвета на ЕС, в които участва министър на труда, заетостта и на социалната и солидарната икономика Николас Шмит. Обсъдени бяха реформата на Общата Селскостопанска Политика на ЕС и използването на финансовите инструменти в Програмата за развитие на селските райони с участието на Фил Хоган, член на Европейската комисия, отговарящ за земеделието и развитието на селските райони.
 
Беше направена и равносметка на латвийското председателство на Съвета на ЕС, с участието на парламентарния секретар в Министерство на външните работи на Латвия Занда Калнина-Лукачевица и членове на гражданското общество в Латвия.
През втория ден на сесията се проведе и дебат относно влиянията от изменението на климата с участието на г-н Мигел Каните, член на Европейската комисия, отговарящ за климата и енергетиката в ЕС.
 

02.07.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад