Назад

БТПП очаква от държавата да продължи с мерките за подобряване на бизнес средата

„Най-после Агенцията по вписванията предприе мерки за намаляване на финансовата тежест върху бизнеса“ – така председателят на БТПП Цветан Симеонов коментира отчетените от вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова 22% понижение на административната тежест за бизнеса и гражданите. 
 
Зинаида Златанова представи данните по време на конференция в гранд хотел София на тема „С лице към бизнеса и добрите европейски практики“, организирана от Министерството на правосъдието и Агенция по вписванията, на която присъстваха и представители на бизнеса, гражданското общество, чуждестранни дипломатически представителства и международни организации. БТПП бе представена от председателя на Палатата Цветан Симеонов. 
 
Припомняме, че намаляването на административната тежест е отдавнашна препоръка от членовете на БТПП и едно от условията за подобряване на бизнес средата. „Надяваме се, направената първа сериозна стъпка в тази посока да бъде продължена и добрата работа на Търговския регистър да се превърне в още един стимул за инвеститорите в България“, допълни председателят на БТПП.
 
В рамките на конференцията бяха представени инициативи за по-добро обслужване от структурите на правосъдното министерство на фирми и граждани, включително чрез мобилното приложение за достъп до Търговския регистър. 
 
Според прогнозите на вицепремиера и правосъдния министър Зинаида Златанова, до края на 2014 г.  реалният ефект за фирми и физически лица от понижените такси  ще възлезе на 7 290 349 лв. 
 

13.05.2014 г.
Назад