Назад

Среща с представители на японското посолство и на Японо-българския икономически съветВторият секретар по икономическите въпроси към Посолството на Япония в София Саяко Оцу посети БТПП и се срещна със зам.-председателя на Палатата Георги Стоев и членовете на Японо-българския икономически съвет Йонка Кинова и Владимир Канев.
 
Георги Стоев запозна г-жа Оцу с програмата „Хоризонт 2020” на ЕС и с  поканите за участие в тръжните процедури за енергийна ефективност и „умни градове”. Той отбеляза, че „Хоризонт 2020” дава възможности на малките и средните предприятия от Япония да участват заедно с малки и средни фирми от България в проекти, субсидирани от ЕС .
 
Обсъдена беше и темата за привличане на повече японски туристи в България.
Като основни проблеми бяха изтъкнати липсата на директни полети, необходимостта от подобряване на хотелската инфраструктура, включване на японски мениджмънт в управлението на някои хотели и др.
 
Саяко Оцу сподели, че е необходима повече информация за възможностите  за достигане до определени туристически дестинации, както и за обединяване на пътуванията до България с посещение на съседни страни като Турция и Гърция.
 

08.01.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад