Назад

Новоназначеният посланик на Сърбия посети БТПП

Новоназначеният посланик на Сърбия Владимир Чургус посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. В срещата участва и първият съветник към посолството на Република Сърбия в София Александър Миличевич.
 
По време на разговора беше обсъдено двустранното сътрудничество и бе изтъкнато, че предстоящото посещение у нас на сръбския президент Томислав Николич е важна стъпка в развитието на търговско-икономическите отношения между България и Сърбия. По време на визитата му БТПП ще организира бизнес форум, съвместно с ТПП Сърбия и Посолството на Сърбия в София. Освен официална част с участие на президентите на Сърбия и на България, в рамките на бизнес форума се предвиждат и двустранни срещи за представителите на деловите среди.
 
От сръбска страна е проявен  интерес за сътрудничество с български партньори в следните сфери на икономиката: строителство, информационни технологии, енергетика, химическа промишленост, електротехника и металургия, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, текстил, машиностроене, транспорт, туризъм.
 
За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП, тел: 02 8117 494, 8117 421 и e-mail: m.markova@bcci.bg
 

11.09.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад