Назад

Възможности за търговия и сътрудничество във фармацевтичния сектор между България и Китай

Юан Кехуа – търговски съветник  към посолството на Китайска Народна Република и Ли Хон, първи секретар по търговските въпроси, се срещнаха с Цветан Симеонов, председател на БТПП.
 
Целта на работното посещение бе предстоящия Бизнес форум „България – Китай –търговия и сътрудничество в областта на фармацевтичните и медицински изделия”, който ще се проведе на 17 септември 2013 /вторник/ в БТПП от 9:30 часа. Събитието се организира съвместно с Търговската камара за внос и износ на лекарства и здравни продукти и Посолството на Китайска Народна Република в България. 
 
Юан Кехуа отбеляза значимостта на това събитие, тъй като 16 големи компании във фармацевтичния сектор ще посетят страната. Организирането на подобен форум дава голяма и рядка възможност за българските производители и търговци на лекарства да осъществят контакт с един изключително голям пазар, какъвто е китайският.
 
Китайската делегацията ще бъде водена от представители на Министерството на търговията, Министерството на промишлеността и информационните технологии в Китай и Търговската камара за внос и износ на лекарства и здравни продукти. В нея ще се включат бизнесмени от следните сектори: фармацевтични продукти и медицинско оборудване. Целта на форума е да улесни информационния обмен и възможността за разширяване на сътрудничеството между България и Китай в сферата на производството, технологичния обмен и търговия с фармацевтични продукти и медицински изделия. 
 
Фирмите, които имат желание за участие, следва да изпратят попълнена регистрационна карта  до 13.09.2013 на e-mail: m.markova@bcci.bg или факс: 02 987 32 09.
 
Участието във форума е безплатно. 
 
За допълнителна информация: 
БТПП, дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации” 
Мирослава Маркова: тел. 02 811 7494, 811 7421
 

05.09.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад