Назад

Среща с новия изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции





Новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции Светослав Младенов се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участва и Юлиян Балчев, експерт – информационни материали и масови прояви към Агенцията.
 
Те коментираха най-важните неотложни промени, които трябва да се направят за подобряване на привлекателността на българската икономическа среда.
 
По време на срещата Светослав Младенов бе запознат с дейността на БТПП, а той от своя страна, представи някои от приоритетите на БАИ. Изпълнителният директор на БАИ сподели, че е важно фирмите да бъдат по-добре информирани относно възможностите на Агенцията, както и че тя може да е основен инструмент за привличане на инвестиции, който бизнеса използва безплатно.
 
Цветан Симеонов и Светослав Младенов се съгласиха, че е необходимо БТПП и БАИ да работят в още по-добър синхрон и очертаха няколко възможности за съвместна дейност. Една от тях е издаването на Инвестиционен каталог за България, който да бъде представян пред чуждестранни инвеститори. В тази връзка, ще е необходимо да се намерят подходящи проекти, които да бъдат публикувани в него. БТПП ще информира допълнително относно изготвянето на Инвестиционния каталог, както и условията за включване на проекти в него.
 

09.09.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад