Назад

Министър Кристиан Вигенин се срещна с национално представителните работодателски организации

Министърът на външните работи на България Кристиан Вигенин се срещна с представените на национално равнище организации на работодателите. Срещата имаше за цел представяне на новите приоритети на Министерството, а именно: активизиране на дипломатическите представителства на България зад граница, търсене на нови пазари за развитие, привличане на инвестиции. Министър Вигенин сподели, че за постигане на тези цели, МВнР е предприело мерки чрез назначаването на посланици със специални поръчения, както и чрез създаването на дирекция „Външноикономически отношения“ към Министерството.
 
Председателят на БТПП Цветан Сименов изложи предложенията на Палатата за сътрудничество с МВнР с цел подобряване на икономическата среда. Той акцентира върху необходимостта от икономизиране на дипломацията, съгласуване на дейността на посланиците и Службите за търговско-икономически връзки (СТИВ) зад граница, обмен на информация между МВнР и БТПП,  постигане на съответствие на преводаческите услуги с европейските стандарти и недопускане на нелоялна конкуренция в бранша, облекчаване на визовата политика.
 
Изразена бе готовността на БТПП за съдействие при предоставянето на информационни материали, специализирани данни от търговския регистър на Палатата, справки за икономическата среда в България с цел подпомагане на дипломатическите представителства зад граница.
 
В заключение министър Вигенин подчерта, че усилията на МВнР са насочени към подобряване на консулските услуги, развитие на външноикономическите отношения и подпомагане на дейността на българския бизнес в чужбина.
 
Предложенията на БТПП виж ТУК

11.09.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад