Назад

Посланикът на Корея посети БТПП

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република Корея у нас Шин Мен-хо посети БТПП и се срещна с ръководството на Палатата. От българска страна в срещата участваха председателят на БТПП Цветан Симеонов и зам.-председателят Георги Стоев. По време на срещата бяха дискутирани бъдещи съвместни инициативи между посолството и БТПП. 
 
Посланик Шин Мен-хо заяви, че негова задача и първи приоритет е да съдейства за развитието на икономическите отношения между Корея и България. 
 
Цветан Симеонов запозна госта различните дейности на Палатата и му предостави информационни материали за тях.
Обсъдена бе темата за организиране на съвместно събитие между търговския отдел на посолството на Корея и БТПП, посветено на възможностите за бизнес с Корея. БТПП ще уведоми допълнително заинтересованите участници от българска страна. 
 
Основните икономически сфери на сътрудничество между двете страни са в областта на енергетиката, хранително вкусовата промишленост, напитки и др.
 
Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев, който е и председател от българска страна на Българо-корейски комитет при БТПП, запозна госта с дейността на комитета. 
 

24.07.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад