Назад

В ход са законодателни промени за подобряване на бизнес средата

Разширяване на достъпа на малки и средни предприятия до обществени поръчки, намаляване на административната тежест и разрешителните режими, изплащане на просрочените задължения, реформа в работа на Българската банка за развитие – това предвижа законодателната програма на правителството в икономическата и финансовата сфера.
 
Програмата беше представена вчера от вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева на съвместно заседание на парламентарните комисии по икономическа политика и туризъм и по бюджет и финанси. В разискванията участваха и министърът на финансите Петър Чобанов и представители на работодателски и други неправителствени организации. БТПП беше представена от главния секретар на Палатата Васил Тодоров.
 
Специално внимание беше отделено на намеренията на правителството да подобри бизнес средата чрез промени в Закона за обществените поръчки. Тяхната цел е процедурите да станат по-прозрачни, да се поощрява конкуренцията и да се създаде възможност повече обществени поръчки да се изпълняват от малки и средни предприятия, подчерта Даниела Бобева.
Законопроектът съдържа конкретни мерки, насочени срещу конфликта на интереси, личното облагодетелстване и корупцията, изтъкна още тя.
 

17.07.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад