Назад

Възможности за развитие на двустранните търговско – икономически отношения България – Либия

Представители на ръководството на Международния институт за сигурност и сътрудничество Румен Петков и Атанас Терзобалиев посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.
 
Целта на работната среща беше обсъждане на успешно приключилото посещение на ръководството на Института в Либия по покана на Министерството на вътрешните работи на северноафриканската страна. 
 
Румен Петков предостави подробна информация относно възможностите за развитие на двустранните отношения България – Либия. Дискутирани бяха най-неотложните мерки, в т.ч. запознаване и информиране на българския бизнес с възможностите за инвестиции в страната, а именно в областта на строителство и инфраструктура, здравеопазване, обучение и сигурност.
 
Цветан Симеонов констатира застоя във взаимоотношенията с Либия и определи като важна и необходима бъдеща среща с представители на посолството  на Либия в България с цел запознаване на българския бизнес със съществуващите разпоредби и законови норми в северноафриканската държава.
 
Изхождайки от традициите във взаимоотношенията с Либия и ситуацията в момента, БТПП определи необходимостта от активизиране на двустранните отношения не само на държавно равнище, но и чрез подкрепата на неправителствените организации.
 

15.07.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад