Назад

БТПП на среща на Съвета на жените предприемачи на Балканите



 

В Никозия, Кипър се проведе среща на Съвета на жените предприемачи  към Асоциацията на балканските палати /АВС/, организирана от Кипърска търговско-промишлена палата и ABC. На събитието се включиха Панайотис Лоизидес, главен секретар на Кипърската търговско-промишлена палата, Александра Галану, председател на Кипърската федерация за бизнес и жени – професионалисти.
 
Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов взе участие в срещата на Съвета на жените предприемачи към АВС. 
 
Българските жени – предприемачи  бяха представени от архитект Весела Мирянова, акционер и заместник-председател на строителната фирма "Артекс инженеринг"АД, бизнесдама на 2008 г.  В изказването си тя изтъкна, че силната и влиятелна организация на жени е в основата на положителни промени в обществото. Жените предприемачи могат да бъдат пример за достойни професионалисти, които по законен път, решително и с много труд създават перспективите пред България. 
 
 
По време на срещата бяха разисквани актуални проблеми и въпроси, касаещи жените предприемачи - нужда от обучение, източници на финансиране, намаляване на дискриминацията и др.
 
Съветът на жените предприемачи към Асоциацията на балканските палати е създадена да подпомогне жените в предприемаческата им дейност, да посредничи за установяване на бизнес контакти; да съдейства за информационното осигуряване, научното обслужване, управленското консултиране на своите членове и др.  Като неправителствена организация тя цели да стимулира женското предприемачество в България в сътрудничество с държавните институции, бизнес средите и други неправителствени организации от страната и чужбина.
 
Съветът бе създаден 2010г., с активното участие на БТПП, и има за цел обединяване на жените в бизнеса в страните на Балканите. 
 

29.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад