Назад

Сътрудничество между БТПП и Sutherland в аутсорсинга на бизнес и подкрепа на ІТ сектора





В продължение на успешната визита и срещи на българският бизнес в Индия, председателят на БТПП – Цветан Симеонов, проведе среща с регионалния мениджър на Sutherland Global Services за Централна и Източна Европа в България – Петър Банков.

Sutherland Global Services е международна компания за аутсорсинг на бизнес процеси и операции. Създадена от индиец в САЩ, днес Sutherland имат служители в Индия, САЩ, Филипините и Канада. Сред клиентите й на глобално ниво са компании като Dell, Microsoft, Semantic, Amazon, eBay. В България фирмата предоставя техническа поддръжка и обслужване на клиенти чрез call центрове и решаване на проблеми по телефона, е-mail и чат, на процеси, които досега са смятани за вътрешни.
 
По време на срещата се обсъдиха въпроси и области, в които БТПП и Sutherland биха могли да си сътрудничат. Основните дейности, в които двете организации ще станат партньори са при изготвяне на анализи и проучвания по ясно формулирани въпроси за българския бизнес за оценка на пазара, намиране на най-добрите дестинации за бизнес аутсорсинг и съдействие в подкрепа на държавата към ІТ сектора.
 

19.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад