Назад

БТПП участва в урок по предприемачество в 23 СОУ София









 
На 22 май 2012г представители на Българската търговско-промишлена палата участваха в представяне на новоусвоени предприемачески умения в 23 СОУ София. Там те получиха интересен урок по предприемачество от учениците от 1-б клас и тяхната класна ръководителка София Илиева.



Сред гостите бяха заместник-министъра на образованието, младежта и науката, Милена Дамянова, както и зам.-кметът на София Тодор Чобанов. В своето обръщение към децата г-н Чобанов отбеляза, че това е поколението,  в чиито ръце е нашето бъдеще.



Откритият урок пред родители и гости, протече под формата на състезание, в което различни отбори от първокласниците представяха своите предприемачески проекти. Те бяха свързани с инициативи за събиране на текстове за издаване на книга, заснемане на филм за планината Витоша и  др. 



Представянето на новоусвоените бизнес умения, бе организирано с подкрепата на българския клон на Generalelectric и от Junior Achievement, чийто главен изпълнителен директор – Милена Стойчева, награди победителите с почетна купа, а заместник-министър Дамянова връчи сертификати на всеки един от участниците.


БТПП подкрепя идеята, че децата още в ранна възраст, следва да развиват да се подготвят за бъдещата си роля като предприемачи и бизнесмени. Повече информация относно позицията на г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, можете да прочетете тук  http://www.bcci.bg/news/2536
   

22.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад