Назад

БТПП участва в Общото събрание на GS1 в Картагена, Колумбия



 
Редовното общо събрание на Международната асоциация GS1 започна днес, 21 май, в Картагена, Колумбия. Домакин на събитието е GS1 Колумбия.
 
Общото събрание има важна роля в управлението и контрола на дейността на организацията и при определяне на бъдещата активност в различни стратегически направления. В него наред с Националните организации на GS1 участват и ключови представители на индустрията и мениджъри на големи международни компании от над 70 страни. Общото събрание е най-голямата платформа за сътрудничество на управленско ниво в рамките на GS1.
 
Днес на пленарни заседания се представят актуални теми по различните стратегически направления на стандартите. Ще бъдат представени глобалните иновационни тенденции за B2C (Business to Customer). Модератори от Националните организации GS1 в Швейцария, Бразилия, Китай, Индия и Южна Африка ще обсъждат възможностите за участие на фирмите в инициативи, позволяващи на т. нар. „страни от третия свят“ да подобрят тяхната конкурентоспособност на световния пазар. В продължението на сесията мениджъри на водещи латиноамерикански фирми ще споделят своя опит в разширяване на техния бизнес и как GS1 е подпомогнала този процес. В края на деня президентът и изп. секретар на GS1, Мигел Лопера, ще очертае стратегическите предложения, които ще бъдат направени пред Общото събрание.
 
На утрешното заседание ще бъде направен финансов отчет за 2010-2011. Той ще бъде последван от доклад на комисията по разработката на стандарти за принципите на архитектура на GS1. Ще бъдат разгледани номинациите на нови членове на Борда на GS1, сред които представители на Крафт Фуудс и ДиЕйчЕл.
Ще бъдат представени резултатите по различни ключови инициативи като:
 •Качество на данните,
•B2C / достоверност на данните,
•Приложения в здравеопазването,
•Електронно проследяване на стоките с RFID/EPC,
•Рамково описание на определянето и използването на номерата за идентификация на локации GLN.
  
 
Основен елемент от дневния ред е определянето на бизнес стратегията за 2012-2013 година.
 
GS1 България е представена на Общото събрание от Христо Содев, изпълнителен секретар на Съвет GS1 България към БТПП.


GS1 е международна организация, която разработва и внедрява глобални стандарти и решения с цел повишаване на ефективността и прозрачността по веригите за търсене и предлагане в различните отрасли по света. Стандартите на системата GS1 са най-широко използваните стандарти за веригата на снабдяване по цял свят.
Още публикации за GS1- България 
http://www.bcci.bg/pressview/955 
http://www.tradenet1.com/bcci/GS1-Blghariia-l74686.html  

21.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад