Назад

БТПП ще насърчава участие на американски фирми в изложения у нас

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с търговския съветник към Американското търговско представителство в София Станислава Димитрова. На срещата, проведена на 8 февруари 2012 г., бяха обменени мнения и информация за възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и САЩ в настоящите условия и в контекста на световна криза. Г-н Симеонов постави акцент върху възможността повече американски компании да участват в изложения и панаири в България. Той сподели, че следвайки оптималното съотношение качество – цена българският потребител може да оцени по достойнство стоки с произход САЩ.

Г-жа Димитрова представи няколко инициативи на Търговския отдел на посолството, които целят подпомагане участието на български фирми в изложения отвъд океана. Специално внимание бе отделено на изложението Nashional Hardware Show  www.nationalhardwareshow.com , което ще се проведе в периода 1 – 3 май 2012 г. в Лас Вегас. Изложението представя строителни технологии, инструменти и машини, градински мебели, украса за дома, стоки за бита и др.  В момента се наблюдава голям интерес на американския пазар към стоки за дома, от които потребителите не могат да се лишат. Панаирите, насочени към козметиката и играчките, също се радват на многобройни участници и посетители в САЩ.

Търговският отдел на Посолството на САЩ също така очаква български компании да вземат участие в срещи с американска търговска мисия, която ще посети Букурещ и Кишинев в периода 19 – 21 март 2012 г. Мисията е специализирана в областта пречистване на водни ресурси и екология и цели насърчаване на регионалното сътрудничество в тези сфери на дейност. Подробности за участие в срещите ще бъдат представени допълнително.

 

Повече информация за събитията, подкрепени от Търговския отдел на Посолството на САЩ: www.buyusa.gov/bulgaria

08.02.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад